GReat blueberries raw vegan cheesecake

Υλικά για φόρμα διαμέτρου 18 εκ.

                                                                                 
Για τη βάση:

⦁ 1/2 κούπα αμύγδαλα

⦁ 1/2 κούπα χουρμάδες

⦁ 2 κ. σούπας λάδι καρύδας

⦁ ¼ κ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

⦁ 1 ½ κούπα κάσιους, μουλιασμένα σε νερό για τουλάχιστον 8 ώρες

⦁ χυμός 2 λεμονιών

⦁ 1/3 κούπας λάδι καρύδας

⦁ 1/3 κούπας σιρόπι αγάυης

⦁ 1 κούπα φρέσκα Μύρτιλα

⦁ 1 λοβός βανίλιας, τα σποράκια του

                                                                           Για το Σιρόπι:

⦁ 1/2 κούπα φρέσκα Μύρτιλλα

⦁ 1 κσ. σούπας λάδι καρύδας

⦁ 1 κσ. σιρόπι αγάυης

                                                                                  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση: Βάζουμε όλα τα υλικά (αμύγδαλα, χουρμάδες, αλάτι και λάδι καρύδας) στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε. Το μίγμα μας θα πρέπει να κολλάει ελαφρά, αν όχι προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι καρύδας. Απλώνουμε το μίγμα στον πάτο της φόρμας μας, πιέζοντας με τη ράχη ενός κουταλιού για να φτιάξουμε μια ομοιόμορφη βάση χωρίς κενά.

Γέμιση: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι καρύδας και το σιρόπι σε μπεν μαρί (δεν τα καίμε ούτε τα βράζουμε). Σε δυνατό μπλέντερ προσθέτουμε το μίγμα σιρόπι–λαδιού, τα κάσιους, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Πολτοποιούμε καλά, μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία κρέμα, περίπου 5 με 10 λεπτά. Ο επιμένων νικά, όσο πιο λεία η κρέμα τόσο καλύτερη υφή θα έχει το γλυκό μας! Κρατάμε το 1⁄3 της λευκής κρέμας κάσιους για να φτιάξουμε την τελευταία στρώση στη φόρμα. Ρίχνουμε τα φρέσκα Μύρτιλα στο υπόλοιπο 2⁄3 της κρέμας και πολτοποιούμε. Αδειάζουμε την μωβ κρέμα Μύρτιλου στη φόρμα με τη βάση και με σπάτουλα ισιώνουμε την επιφάνεια στην συνέχεια αδειάζουμε το 1⁄3 της λευκής κρέμας κάσιους στη φόρμα πάνω από την μωβ κρέμα Μύρτιλου και πάλι ισιώνουμε με σπάτουλα την επιφάνεια, ολοκληρώνουμε το γλυκό με την τελική στρώση από σιρόπι Μύρτιλου και φρέσκα Μύρτιλα. Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για να σφίξει και να βγεί από την φόρμα του χωρίς να χαλάσει περίπου 1-2 ώρες. Πριν το σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά να μαλακώσει και το κόβουμε σε φέτες.

Tips: εκτός από αμύγδαλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φουντούκια ή καρύδια και για πιο έντονο μωβ να καταψύξουμε τα Μύρτιλλα για 1/2 ώρα περίπου πριν τα αλέσουμε στο μπλέντερ. Καλή σας όρεξη…

Η συνταγή είναι της φίλης μας Εβελίνα Καράμπελα-Ξανθοπούλου και την ευχαριστούμε πολύ!!!

Θέλετε να διαβάσετε και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα;

Δοκίμασε τα προϊόντα μας!

*Τα φρέσκα μύρτιλα είναι διαθέσιμα από αρχές Ιουνίου μέχρι αρχές Αυγούστου

*Οι μαρμελάδες μας είναι διαθέσιμες από Οκτώβριο μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων